Wiadomo, że Pina Colada smakuje najlepiej sączona prosto z wydrążonego kokosa gdzieś pod palmą w upalnym Meksyku, jednak z łatwością można przygotować ją w domu. Użyj dobrej jakości mleka kokosowego bez listy tajemniczych składników i świeżego ananasa, który może posłużyć również jako dekoracja przywodząca na myśl dalekie wojaże.
dla 2 osób
Pina Colada
składniki
wykonanie
W blenderze umieść wszystkie składniki. Zmiksuj na jednolity płyn tak długo aż rozkruszysz lód i cukier.
Przelej do szklanek.
Voila!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.