Przed Wami jedne z najpopularniejszych i najbardziej pożądanych placków śniadaniowych, w roślinnej odsłonie. Naturalnie słodkie pancakes, bez wymyślnych składników. Zaserwujcie je na leniwe śniadanie lub spakujcie do plecaka, ale pamiętajcie- górą tych naleśników skrada się niejedno serce!
10-12 sztuk
składniki
wykonanie
Olej rozpuść w garnuszku i przestudź, a następnie wszystkie składniki zmiksuj na jednolity, gęsty płyn.
Wylewaj na rozgrzaną patelnię i podpiekaj z dwóch stron, do zrumienienia.
Podawaj ze strumyczkiem syropu klonowego lub z agawy.
Voila!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Nawet na zdjęciu potrafią skraść serce
Takie proste przepisy są najlepsze.
Wlasnie zjedlismy z mezem..odlot! nie lubie jesc banana w plackach czy ciastach.. myslalam,ze to jego kwestia a to prawdopodobnie polaczenie jajka i banana.. swietna konstystencja i smak.. polecam
od teraz to moj ulubiony prze[is:) pozdrawiam!
Pyszne, polecam przepis
Witam, czy zamiast mleka można dać wodę? Pozdrawiam!
Nie próbowałam takiego eksperymentu.
Od dzisiaj moje ulubione, nawet się nie spodziewłam:🙂 coraz więcej wypróbowuje Twoich przepisów i jestem mile zaskoczona😍
Chciałam dziś zrobić dzieciom bo uwielbiają banany ale niestety placuszki okropnie mi przywierają do patelni i nie można ich przewrócić. Co zrobiłam nie tak? Może to wina mleka? Robiłam sama, ryżowe.
Chyba najgorszy przepis na nalesniki amerykanskie, jaki kiedykolwiek probowalam. Dosc ze przywieraja do patelni (nawet tej nonstick), to smakuja beznadziejnie i wsiakaja olej jak papier kuchenny. Nie polecam.
Są super! Dobrze się smażą, świetnie smakują! Robiłam już rożne wersje – tej nie mam nic do zarzucenia! Dziękuję za przepis!
Dziękuję za przepis, nie miałam mąki ryżowej i zamieniłam na owsianą, były pyszne, następnym razem zrobię z ryżową, pozdrawiam